måndag 8 december 2008

Laxcup Vättern

Tävlingen började illa med att Håvas båt slet sig. Valet var att lägga ner eller att få båten lagad. Valet blev att så ihop oss "Krossa Hinden" med Hinova Grils. Jag blev degraderad från rigghora till praktikant. Mina arbetssyslor var att vara i vägen, i plåtpråmen. Får nog erkänna att det var en mycket trevlig båt tråtts tidigare diskution på Rios gästbok.

Fighten mellan lagen fick nu utspelas i samma båt. var sin sida :-)

Fredagen: inblåst

Lördag: Dubbelhugg vid utlägg. En på var sida. Dock kom bara den på Hinova Grils sida upp. Där efter bommar jag en fisk som gör en knop runt alla drag efter att huggit på min strike pro. Ulf smiskar upp en röding på 72 cm som vi länge hoppades skulle ge oss ett tröstpris för längsta röding. Håva riggar om vår djuprigg vilket ger lax direkt, första på 60 cm (retur)och sedan en på 67. resultat 2 godkända.

Hinova Grils vs. krossa Hinden = 1 + röding- 1 + 1 retur (3 bommade)

söndag: Lax på Hinova Grils sida vid utlägg. Där efter, 3 bommar på vår sida alla på samma strike pro. Fast fisk på Hinova Grils sida men släpper när jag lämnar spöt till Ulf som stog på tur att drilla fisk. Klantigt av mig. Dagen avslutar med ett underbart dubbelhugg på båda djupriggarna. Dock släpper båda. FAN Resultat 1 godkänd

Hinova Grils vs. krossa Hinden = 1 + (2 bom)- (4 bommade)

Resultat: vi slutar 16:e plats av 113. Helt otroligt bra med tanke på att jag fiska hela tävlingen förra året utan en pill i spöna. Det inbördet mötet får jag nog tyvärr erkänna att Hinova Grils vann med siffrorna 27-22. Ser fram emot att möta dem i olika båtar nästa år :-)

MEN Helgen stora eloge går till följande:

Håva för att han la händelsen med båten bakom sig och förgylde vår tävling med sitt glada humör. Mycket imponerande

Camron för följande mail: "I saw you have boat problems and a competition this weekend!! Do you want to borrow my boat?" För mig är det självklart att man hjälper en annan fiske vid nöd på sjön men detta är många snäpp högre. Den glömer jag ALDRIG.

Sist och inte minst till Åberg och Krille som vissa var skåpet ska stå båda dagarna. Immpad? Svar Johan Adam

Tack Matias, Torbjörn och Ulf för en trevlig helg.